GRATIS Proeflesdag

Op 11 juli kunt u inschrijven voor een proefles bij Muziekgezelschap De Harmonie. De proefles wordt dan in overleg met u ingepland nog voor de zomervakantie. Bij De Harmonie krijgt u een instrument in bruikleen. Als u zich voor de zomervakantie nog aanmeldt als lid van de vereniging ontvangt u tevens € 25,- korting op uw inschrijving.

In de zomerperiode kunt u met de eerst beginselen het instrument uitproberen en leren kennen en na de zomer gaan de lessen echt van start.
Ervaar de kracht van samen muziek maken en ervaar de energie van een vereniging. Meld je nu aan via opleidingszaken@deharmoniebarneveld.nl

Barnevelds Philharmonisch repeteert buiten.

Als het weer het toe laat zal het Barnevelds Philharmonisch Orkest maandag 6 en 13 juli 2020 buiten repeteren. Het orkest speelt sinds dit weer mag in kleine groepen los van elkaar. Maar de wens om weer eens als geheel orkest samen te repeteren is groot. Gelukkig heeft Barneveld buiten voldoende ruimte. Het orkest zal haar repetitieplaats innemen van 19.30 tot 21.00 uur aan de achterzijde van het theater. Belangstellenden kunnen gerust even komen luisteren. Denkt u daarbij zelf aan een stoel en neem de anderhalve meter in acht.

De Jonge Phil eindigt seizoen in Barneveldse Muziektent

De Jonge Phil heeft ervoor gekozen haar laatste repetitie van dit seizoen in de buitenlucht te houden. Zij doet dit als openbare repetitie in de historische Muziektent aan de Van Hogendorplaan. Belangstellenden kunnen komen luisteren van 19.15 tot 20.30 uur. De repetitie staat onder leiding van Twan Stekelenburg.

Verrassing voor bewoners verzorgingstehuis

Stukje warmte voor de leden

Juist in moeilijke tijden zijn wij als vereniging gewend om bij elkaar te komen en steun te vinden bij elkaar. Want die saamhorigheid is wat ons bindt. Juist daarom besloot het bestuur een stukje warmte en aandacht bij de leden thuis te brengen. In samenwerking met Herman Kloezeman en DSB Printservice en het bestuur als bezorgers was die actie vlot geklaard.

Harmonie zoekt nieuw artistiek leider

De Harmonie is momenteel op zoek naar een nieuw artistiek leider en dirigent voor het Barnevelds Philharmonisch Orkest. Een benoemingscommissie met leden uit het orkest is momenteel bezig met de selectieprocedure. Vervolgens vinden gesprekken en proefdirecties plaats. Er zijn voldoende goede en positieve reacties op de vacature gekomen.

Maatregelen Coronavirus

Wereldwijd zien we nog steeds toename van het aantal besmettingen met het coronavirus (COVID-19). Ook binnen Nederland is er een toename. Op basis van de informatie van de overheid van 12 maart 2020 adviseert de KNMO muziekverenigingen en leden/bonden om met onmiddellijke ingang alle evenementen tot en met 31 maart af te gelasten.

Het bestuur van De Harmonie heeft besloten dit advies op te volgen. Daarbij laten wij het maatschappelijk belang van onze vereniging en de daarbij behorende verantwoordelijkheid zwaar wegen.

Onder deze evenementen vallen o.a.:

 • Concerten
 • Muzieklessen
 • Repetities
 • Vergaderingen

Dit betekent dat in ieder geval voor nu worden afgelast:

 • Het spaceconcert van De Jonge Phil van 14 maart.
 • De Barneveldse Spelen van 28 maart.
 • Alle lessen van de leerlingen.
 • Alle repetities van al onze orkesten, hierop maken we geen uitzonderingen.

Wij begrijpen dat deze maatregelen drastisch zijn en zijn er ons van bewust dat het annuleren van het concert waar een lange en intensieve voorbereiding voor is geweest ingrijpend is. Gezien de mogelijke gezondheidsrisico’s en verdere verspreiding van het Coronavirus onderschrijven wij het advies van de regering in haar persconferentie. We hebben samen een verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het Coronavirus met alle daarbij behorende gevolgen te voorkomen.

Alle activiteiten zijn op dit moment geannuleerd tot en met 1 juni 2020. Het bestuur volgt hierin de richtlijnen van het RIVM en is steeds in nauw contact met het KNFM en Burgemeester A. van Dijk.

Namens het bestuur van De Harmonie,

Sander van Beek
Voorzitter

Harmonie heeft primeur met eerste Muziek BSO in de gemeente.

High Five! is een muziekmethode voor BSO en muziekvereniging, speciaal ontwikkeld voor De Harmonie Barneveld. De Harmonie is een veelzijdige vereniging waarbij muziek maken in een orkest heel belangrijk is: samen spelen is immers veel leuker dan alleen! Naast goede muziek maken, is het samen gezellig hebben erg belangrijk.

Bij High Five! zal een gediplomeerd docent in een serie van 10 lessen uw kind laten zien (en natuurlijk horen) hoe leuk het is om muziek te maken en vooral, om dit samen te doen. Spelenderwijs wordt de kinderen de basisprincipes van muziek zoals maat, ritme, en zelfs een beetje notenschrift aangeleerd. Kinderen mogen muziek maken op echte instrumenten die je binnen de vereniging vindt; in plaats van een blokfluit of klokkenspel maakt uw kind kennis met instrumenten als een saxofoon, trompet, of klarinet. 

De bedoeling is om uw kinderen met plezier en enthousiasme kennis te maken met muziek, dus alles gebeurt tijdens de les en uw kind hoeft geen huiswerk te maken of zich voor te bereiden voor de les. Aan het einde van de methode is er natuurlijk de kans om de ouders te laten zien wat de kinderen hebben bereikt! 

High Five! is geschikt voor kinderen van ongeveer 7 tot 10 jaar. De eerste les start op maandag 13 januari. Meld uw kind snel aan voor deze unieke kans om een mooie basis te leggen voor misschien wel een muzikale toekomst bij De Harmonie! De eerste Muziek BSO is een feit. De Harmonie in samenwerking met Kindcentrum De Spreng. We zijn inmiddels gestart en erg enthousiast over dit concept en de samenwerking. Voor informatie kunt u contact opnemen met Robbert van Beek via opleidingszaken@deharmoniebarneveld.nl.

Vacature dirigent

Muziekgezelschap De Harmonie uit Barneveld zoekt per 1 juni 2020 een

DIRIGENT/ ARTISTIEK LEIDER

Repetitie op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur

Muziekgezelschap De Harmonie Barneveld is een veelzijdige en actieve vereniging. De vereniging heeft ongeveer 100 leden. De missie van De Harmonie is: we zijn een vereniging waarbij alle leden zich welkom, betrokken en muzikaal uitgedaagd voelen waardoor het publiek kan genieten van aansprekende concerten op hoog muzikaal niveau. We mogen als vereniging bouwen op een groot aantal vrijwilligers. Door veel aandacht te hebben voor muziekopleidingen is er een doorlopende leerlijn van orkesten: leerlingen stromen via het probeerorkest Tutti Colore, Leerlingenorkest en opleidingsorkest De Jonge Phil door naar het Barnevelds Philharmonisch Orkest. We werken hierbij samen met de Muziekschool Barneveld. Voor (volwassen) leden die recreatief muziek willen maken in orkestverband is vijf jaar geleden Phil Good opgericht.

Het Barnevelds Philharmonisch Orkest (BPhO) is een harmonieorkest dat bestaat uit ongeveer 50 leden. Het gemiddelde speelniveau van de leden is C. Het BPhO geeft meerdere concerten per seizoen en zoekt hierbij regelmatig naar nieuwe, aansprekende producties en samenwerkingen om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Zo heeft het orkest onlangs in het zendgebouw van Radio Kootwijk een concert gegeven met symfonische rockmuziek als thema, en staat januari steevast in het teken van Weense klanken tijdens het Nieuwjaarsconcert. Dergelijke concerten zijn typerend voor het orkest. Het repertoire van het BPhO omvat zowel klassieke als lichte muziek. Het orkest streeft ernaar alle leden muzikaal uit te dagen en tegelijkertijd speelplezier laten ervaren, door te variëren in niveau en muziekstijl. We hebben gekozen om niet in te zetten op deelname aan concoursen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een bevlogen dirigent / artistiek leider met aantoonbare ervaring in het leiden van een harmonieorkest in zowel klassiek als licht repertoire. Iemand die zich herkent in de volgende eigenschappen:

 • Motivator/ inspirator
 • Organisatievermogen/ planmatig werken
 • Verenigingsmens
 • Teamspeler
 • Ondernemend

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een afgeronde HAFABRA-directie opleiding en een aantal jaren ervaring als dirigent op een minimaal gelijk speelniveau;
 • Je hebt een uitgebreide repertoirekennis en bent hierin innoverend, creatief en inspirerend;
 • Je neemt het voortouw bij de vorming van concepten en hierbij passende programmering;
 • Je brengt samen met bestuur en concertcommissie de concepten tot geslaagde concerten;
 • Je dirigeert het BPhO, waarbij je tijdens repetities de balans weet te vinden tussenspeelplezier en muzikale kwaliteit;Om de muzikale richting van de vereniging en het BPhO te kunnen vasthouden, vragen we je ook actief mee te denken en te adviseren over bijvoorbeeld het beleid met betrekking tot de muzikale ontwikkeling van het orkest en doorstroming van leerlingen in het orkest, en wat ervoor nodig is dit te realiseren.

Wat bieden we jou?

 • Een actieve, bloeiende en ondernemende vereniging;
 • Een orkest met betrokken leden die graag meedenken over concepten;
 • Een prachtige werkplek: we repeteren in een theaterzaal en hebben een eigenverenigingsgebouw;
 • Een marktconforme vergoeding.Is dit wat je zoekt?Stuur dan vóór 15 maart 2020 je CV, vergezeld van een recente pasfoto, (video)motivatie en een link naar twee tot drie voorbeelden (YouTube video’s) van concerten die jij inspirerend vindt naar vacature@deharmoniebarneveld.nl. Een kennismakingsgesprek en proefdirectie kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Is dit wat jij zoekt?

Stuur dan vóór 15 maart 2020 je CV, vergezeld van een recente pasfoto, (video)motivatie en een link naar twee tot drie voorbeelden (YouTube video’s) van concerten die jij inspirerend vindt naar vacature@deharmoniebarneveld.nl. Een kennismakingsgesprek en proefdirectie kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

VSBfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds steunen Symphonic Rock Night

Op zaterdag 16 november sluit het Barnevelds Philharmonisch Orkest het jubileumjaar van De Harmonie af met een prachtig concert op een unieke locatie. Het orkest maakt een bijzondere combinatie tussen Shostakovich en U2, en nog veel meer! Het orkest brengt samen met Tommie Christiaan en Floortje Smit een spetterende jubileumshow, in de unieke ambiance van Radio Kootwijk!

Om deze productie mogelijk te maken heeft De Harmonie een aanvraag voor financiële steun gedaan bij het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, en ook toegezegd gekregen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, en daarom stellen we de fondsen graag aan u voor!

VSBfonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimulert het fonds bijzondere initiatieven en talent. Jaarlijks worden er meer dan 3.500 projecten ondersteund.

Steun deze fondsen en maak cultuur mogelijk

De Harmonie is blij met de steun vanuit deze fondsen die Symphonic Rock Night mogelijk hebben gemaakt. Zonder deze steun zouden we als vereniging een dergelijke productie niet kunnen realiseren. Wilt u een bijdrage doen aan deze fondsen, om ook andere culturele instellingen te helpen? Klikt u dan op de logo’s van de fondsen.

Bestel snel uw kaarten!

De kaartverkoop verloopt voorspoedig. Wilt u deze avond, net als bijna 350 anderen ook niet missen? Klik hier en bestel uw kaarten!