Muziektentconcert: 7 juli

Nu het mogelijk is om samen muziek te maken, voegt De Jonge Phil de daad bij het woord en geeft op 7 juli 2021 een concert in de Barneveldse Muziektent. Vuurdoop voor de nieuwe dirigent Lennart Rijks die sinds mei voor dit jeugdige orkest staat. “We wilden zo snel mogelijk weer lekker gaan spelen met zijn allen, dus ik heb voornamelijk ook met de kinderen besproken wat ze leuk vinden om te spelen. Met nog wat extra stukken erbij, was er gelijk voldoende muziek om samen buiten te gaan spelen”, vertelt Rijks enthousiast.

“Extra leuk is dat we de jonge kinderen van onze Cursus Muzikale Verkenning mogen begeleiden bij hun eindconcert. Deze kinderen in de leeftijd 5-8 jaar hebben dit jaar veel muzikale kennis opgedaan onder de enthousiaste leiding van Hester Moll. Ze werkten over het thema dino’s, natuurlijk mag Jurrasic Park dan niet ontbreken.” Vult Rijks aan. Daarnaast speelt De Jonge Phil ook een K3-medley en Astro Suite van Eric Swiggers. Kortom een gezellige muzikale avond voor en door de jeugd.

Het concert is op 7 juli van 19:00 – 20:00 aan de Van Hogendorplaan. Aanbevolen wordt om zelf een kleedje of stoelen mee te nemen zodat de onderlinge afstand goed bewaard kan worden. We zien u graag bij het buitenpodium in het groen.

CMV nieuwe groep gaat na de zomer van start

Cursus Muzikale Verkenning gaat na de zomer beginnen met een nieuwe editie: Piraten en Prinsessen. Onder toegewijde leiding van Hester Moll krijgen kinderen de kans om aan muziekinstrumenten en samen muziek maken te snuffelen. Uitproberen en samen lol maken.

Opgeven kan eenvoudig via deze link. De cursus duurt 8 weken en is ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

Harmonie hervat repetities

Vanaf 7 juni zijn alle repetities bij Muziekgezelschap De Harmonie hervat. De vereniging heeft er lang op moeten wachten, echter met hernieuwde passie en energie zijn alle muzikaten weer teruggekeerd naar de verschillende orkesten.

“Het is heerlijk om weer samen muziek te maken en dat te doen wat we het liefste met elkaar delen. Hopelijk volgt er nu snel weer een concert met publiek.” vertelt Susanne Does.

Zaterdag 29/05 online open dag:

Zaterdag 29 mei 2021 vindt alweer de derde editie van de online open dag plaats. Het blijft anders dan we graag zouden wensen, maar we maken er het beste van. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u via www.muzieklesbarneveld.nl De Harmonie of Muziekschool Barneveld bezoeken. Er is de mogelijkheid om workshops te bezoeken, met een docent te chatten of direct een proefles in te plannen.

Bent u zomaar benieuwd of lijkt het u leuk om uw oude hobby weer nieuw leven in te blazen? Kom dan zaterdag even bij ons langs.

Kinderen tussen 6 en 8 jaar kunnen zich vanaf nu weer inschrijven voor de Cursus Muzikale Verkenning. In oktober start de editie Piraten & Prinsessen.

De Jonge Phil gestart met nieuwe dirigent

Lennart Rijks heeft voorlopig de dirigeerstok overgenomen. Lennart is een gewaardeerd lid van De Harmonie en blinkt voornamelijk uit als motivator binnen de jeugd. In het gewone leven staat Lennart voor de klas, groep 8 bij De Marke in Amersfoort. Met name zijn enthousiaste mentaliteit zal de komende periode bijdragen aan groei van het jonge orkest. Ben je benieuwd naar De Jonge Phil? Hou deze site dan goed in de gaten, zij zullen buiten al voor de zomer te bewonderen zijn.

Jeugd van Harmonie gaat weer beginnen

Deze week hebben we toestemming gekregen van de gemeente om vanaf 18 mei weer te gaan repeteren met De Jonge Phil. Ook heeft het kabinet tijdens de persconferentie gisteravond verdere versoepelingen aangekondigd. Dat betekent dat er vanaf volgende week weer het een en ander mogelijk wordt om muziek te maken!

Wat kan er weer?
De Jonge Phil zal vanaf 18 mei haar repetities weer opstarten. Dit gebeurt onder leiding van Lennart Rijks.

De Cursus Muzikale Verkenning (CMV) en de muzieklessen worden vanaf 19 mei hervat. De exacte start datum van de CMV is donderdag 20 mei. (18.15-19.00 uur)

Ook de individuele muzieklessen (tot 2 leerlingen) vinden vanaf woensdag 19 mei fysiek plaats volgens het al bestaande rooster.
Voorbehoud van zowel CMV als de individuele muzieklessen is wanneer het kabinet niet de pauzeknop indrukt.

Wat kan er nog niet?
De repetities van PG en BPhO mogen nog geen doorgang hebben wegens de beperking tot twee personen. We hebben verschillende contacten lopen via de gemeente, het KNMO en andere cultuurorganisaties zodat we snel en acief kunnen reageren zodra er mogelijkheden zijn.

Harmonie blijft energiek

Het afgelopen jaar was geen eenvoudig jaar als je het muzikaal bekijkt. Toch proberen we als vereniging de moed erin te houden en energie te blijven uitstralen naar onze leden. Dat doen we door middel van een kleine attentie, een blijk van waardering of door het bieden van perspectief.

Onze lief en leed groep is intens actief, doordat we nu meer de ruimte geven aan de zorg voor elkaar. Eens vaker een belletje of een lieve bos bloemen. We doen dat omdat we geven om elkaar, we voelen ons verbonden met elkaar. Dat gaat vanzelf als je samen muziek maakt en elkaar aankijkt en de muziek beleeft. Maar nu dat al zo’n tijd niet mogelijk is, kost het ons nauwelijks moeite om de verbinding met elkaar te zoeken en een luisterend oor te bieden.

As vereniging kijken we naar elkaar om en houden we samen de stemming erin. We zorgen voor perspectief en die zien we beslist. Langzaam wordt er binnen verschillende commissies weer plannen gemaakt en nu wordt het tijd onze leden weer te gaan motiveren om het instrument warm te blazen.

Zorg dat je er klaar voor bent en dat je weer embouchure kweekt. Snel laten we weer muzikaal van ons horen!

Vertrek dirigent Twan Stekelenburg

Onlangs heeft het bestuur Twan Stekelenburg laten weten op zoek te gaan naar een nieuwe dirigent voor De Jonge Phil. Twan stond sinds 2016 voor het orkest. Met zijn grote creativiteit zorgde hij voor verschillende hoogtepunten tijdens concerten van het orkest. Zodra de corona maatregelen het toelaten zal Twan afscheid nemen van de leden van het orkest.

Dat betekent dat we binnenkort gaan starten met het plaatsen van een vacature en kennis maken met kandidaten. We hopen dat we, indien de Corona maatregelen dat toelaten, we na de zomervakantie een aantal kandidaten aan De Jonge Phil te kunnen voorstellen, zodat de muzikanten ook hun voorkeur kunnen uitspreken. Tot het moment dat we een nieuwe dirigent hebben aangesteld neemt Lennart Rijks het stokje over. Zodra de Corona maatregelen het toelaten kunnen starten we natuurlijk met de repetities.

Harmonie houdt van haar leden!

Om tijdens deze lockdown toch een warm gebaar te maken naar haar leden, bracht het bestuur chocoladeharten rond. “Het is belangrijk om elkaar een hart onder de riem te blijven steken en blijvend de verbinding te zoeken met elkaar,” vertelt voorzitter Sander van Beek. “Zolang het nodig is, blijven wij op actieve wijze van ons laten horen. We zijn niet voor niks een vereniging met een hart en een ziel.”

Covid-19 maatregelen tot 01/06/21

Vanaf 2 februari zijn er wederom aangescherpte maatregelen afgekondigt. Dit betekent voor De Harmonie het volgende:
 

  • Alle muzieklessen zullen in ieder geval tot nader order online plaatsvinden.
  • De repetities van De Jonge Phil worden per direct stop gezet en starten weer op zodra de maatregelen dat toelaten.
  • de Cursus Muzikale Verkenning wordt stopgezet en weer hervat zodra de maatregelen dat toelaten.

We hebben samen een verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het Coronavirus met alle daarbij behorende gevolgen te voorkomen. Het bestuur blijft alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en te anticiperen op de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Zodra er nieuwe keuzes gemaakt moeten worden brengen wij u op de hoogte.

In deze periode is het belangrijker dan ooit dat we naar elkaar omkijken en hulp bieden waar nodig. Laten we zorgen dat we daar met de leden onderling ook vooral invulling aangeven. Mocht jij assistentie nodig hebben laat het dan weten via een bestuurslid, een sectielid of op een andere manier. We denken graag mee hoe we deze periode comfortabeler met elkaar kunnen organiseren.