Sinterklaas in Barneveld!

Ook dit jaar leverde Muziekgezelschap de Harmonie Barneveld een bijdrage aan de jaarlijkse intocht van sinterklaas! Bekijk hier de hele video!

Nieuwjaarsconcert 18/01/2020

Dirigent Jan Gerrit Adema luidt samen met het Barnevelds Philharmonisch Orkest het jaar 2020 in met een mooi klassiek concert. Op het programma staan de mooiste stukken van de grootmeesters van de Weense operette en ander repertoire passende bij het thema ‘Wien bleibt Wien’.  Een speciale avond die je zeker niet mag missen!

VSBfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds steunen Symphonic Rock Night

Op zaterdag 16 november sluit het Barnevelds Philharmonisch Orkest het jubileumjaar van De Harmonie af met een prachtig concert op een unieke locatie. Het orkest maakt een bijzondere combinatie tussen Shostakovich en U2, en nog veel meer! Het orkest brengt samen met Tommie Christiaan en Floortje Smit een spetterende jubileumshow, in de unieke ambiance van Radio Kootwijk!

Om deze productie mogelijk te maken heeft De Harmonie een aanvraag voor financiële steun gedaan bij het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, en ook toegezegd gekregen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, en daarom stellen we de fondsen graag aan u voor!

VSBfonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimulert het fonds bijzondere initiatieven en talent. Jaarlijks worden er meer dan 3.500 projecten ondersteund.

Steun deze fondsen en maak cultuur mogelijk

De Harmonie is blij met de steun vanuit deze fondsen die Symphonic Rock Night mogelijk hebben gemaakt. Zonder deze steun zouden we als vereniging een dergelijke productie niet kunnen realiseren. Wilt u een bijdrage doen aan deze fondsen, om ook andere culturele instellingen te helpen? Klikt u dan op de logo’s van de fondsen.

Bestel snel uw kaarten!

De kaartverkoop verloopt voorspoedig. Wilt u deze avond, net als bijna 350 anderen ook niet missen? Klik hier en bestel uw kaarten!

Exclusieve oplage Harmobier nu verkrijgbaar!

Een exclusieve oplage van het speciaal gebrouwen “Harmobier” is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar. De oplage, van 100 flessen á 75cl in bijzondere vorm worden, vergezeld van een certificaat, uitgereikt aan de liefhebber en verzamelaar.

Het bier is eind vorig jaar gebrouwen door een Barneveldse brouwer, en is een zogenaamd ‘saison’ bier. Een frisse smaak, okergele kleur en bescheiden schuimkraag zijn de kenmerken van het jubileumbier.

De prijs voor de exclusieve flessen bedraagt €14,00 per stuk, als verwijzing naar het 140-jarig jubileum. De opbrengst van het Harmobier komt ten goede aan de vereniging.

Bestel een unieke fles via deze link!

Kaartverkoop Vaderdagconcert gestart

Op 15 juni speelt het Barnevelds Philharmonisch Orkest een Vaderdagconcert in het Schaffelaartheater. Natuurlijk voor alle vaders maar zeker ook voor alle andere liefhebbers van mooie, lichte muziek!

Samen met solisten Thijs van Otterloo (saxofoon) en Deborah Griffioen (zang) brengt het BPhO een verrassend concert met muziek van onder andere Rogier van Otterloo (de vader van). 

Kortom: het belooft weer een concert te worden om niet te missen. Kaartjes zijn te koop via onderstaande link!

NAAR DE KAARTVERKOOP

Magisch Muziektheater vraagt om herhaling

Op zaterdag 23 maart heeft het Barnevelds Philharmonisch Orkest van Muziekgezelschap De Harmonie Barneveld in samenwerking met verschillende acteurs het “Magisch Muziektheater” gespeeld in het Schaffelaartheater. De kleine zaal van het theater was omgebouwd tot een heus kasteel, met muzikanten vóór en bovenop de kasteelmuren. Naast een visueel spektakel bleek het echter ook een muzikaal succes.

Het Magisch Muziektheater is geschreven voorkinderen tussen 8 en 12 jaar. Op deze manier laat De Harmonie kinderen kennismaken met het spelen in een orkest en klassieke muziek. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op muziek uit de Harry Potter films, aangevuld met diverse bekende en minder bekende klassieke werken. Acteurs speelden de bekende scenes uit de populaire boeken- en filmreeks feilloos na, ondersteund door het orkest. Het publiek en muzikanten waren na afloop razend enthousiast. Het is dan ook zeker niet uit te sluiten, dat de voorstelling in de toekomst ook op andere plekken gespeeld zal worden.

De muzikanten van het Barnevelds Philharmonisch Orkest gaan in tussentijd door met de repetities voor het Vaderdagconcert op zaterdag 15 juni, waar op het Raadhuisplein solist Thijs van Otterloo zijn kunsten zal vertonen

Oscar Night

Op 9 maart geven De Jonge Phil en het Leerlingenensemble een heus filmoncert, “Oscar Night”. 

De “Oscar Night” belooft een avond te worden vol verrassende muziek, filmpjes, acts en zelfs een heuse Oscaruitreiking. U zult zeker muziek herkennen uit films als De Leeuwenkoning, Harry Potter, Pirates of the Caribbean, en Grease. Na afloop van het concert is er een afterparty in De Harmonie waarbij alle bezoekers welkom zijn, en een leuke filmquiz wordt georganiseerd voor jong en oud!

Het concert begint om 19:30, en kaartjes inclusief afterparty, quiz en een drankje kosten €9,-.

Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link!

Kerstconcert Barnevelds Philharmonisch Orkest

Op 16 december verzorgt het Barnevelds Philharmonisch Orkest een matineeconcert in het Schaffelaartheater in Barneveld.

Het concert is een gevarieerd klassiek programma, uiteraard met de nadruk op Kerstmuziek. Zo kunt u luisteren naar een prelude met variaties op “Adestre Fidelis” en delen uit “Miracle On 34th Street”. Ook eerder uitgevoerd werk “Praise Jerusalem!” van Alfred Reed wordt ten gehore gebracht.

Het Barnevelds Philharmonisch Orkest begeleidt daarnaast enkele zangstukken: tijdens het concert kunt u kennismaken met soprane Nora Khallouf.

De poster voor het Kerstconcert

Nora Khallouf (1986) is een zeer getalenteerde zangeres. Ze vertolkte reeds verscheidene operarollen waaronder Rossini’s Berenice uit L’Occasione fa il ladro en Clarina uit diens Il Cambiale di Matrimonio.

Zij kreeg de kans een aantal belangrijke Mozartrollen aan haar repertoire toe te voegen zoals Fiordiligi (uit Così fan Tutte) en Donna Elvira (uit Don Giovanni), en vertolkte de hoofdrol in Pietro Mascagni’s Zanetto, dat door critici zeer enthousiast onthaald werd.

Kaarten (à €17,=) zijn verkrijgbaar via de website van het Schaffelaartheater.

Muziekgezelschap De Harmonie is twee ereleden rijker

Maarten en Bart benoemd tot Erelid

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Muziekgezelschap De Harmonie afgelopen zaterdag heeft voorzitter Sander van Beek twee oud-voorzitters namens de vereniging benoemd tot erelid. Maarten Struijs en Bart van Veldhuizen zijn beiden al meer dan 50 jaar verbonden aan de vereniging (resp. 56 en 53 jaar) en hebben zich in die jaren beiden vele jaren ingezet als bestuurslid en vrijwilliger.

Mede dankzij hun inzet is de vereniging geworden tot de bloeiende vereniging die het nu is. Van de bouw en uitbreiding van het verenigingsgebouw aan de Narcissenstraat tot aan de realisatie van het verenigingsgebouw in het Schaffelaartheater, beiden hebben hier in hun eigen hoedanigheid een belangrijke rol ingespeeld.

Het belang van de inzet van Maarten en Bart voor de vereniging is al eerder erkend, beiden heren zijn hiervoor al koninklijk onderscheiden. Het bestuur en de leden van Muziekgezelschap De Harmonie vinden het belangrijk dat zij ook vanuit de vereniging de waardering krijgen die bij hun inzet hoort. “Ik heb veel gegeven in de jaren dat ik lid ben, maar ik heb nog veel meer terug gekregen” aldus Maarten die zich net als Bart overvallen, vereerd en trots voelde. “Mijn vereniging is gelukkig onze vereniging. Van iedereen zoals het hoort. We gaan net als de afgelopen 25 jaar volop crescendo door” besluit Bart.

Gezinsvoorstelling met Jan van Schaffelaar in de hoofdrol

Op 21 oktober organiseert De Harmonie Barneveld een gezinsvoorstelling voor alle leeftijden: het Barnevelds Ridderconcert. Tijdens het evenement zal een aantal ridderverhalen de revue passeren. Barneveldse kinderboekenschrijfster Dieta Malestein heeft speciaal voor het Barnevelds Ridderconcert delen uit haar boek “Kogels door de kerktoren” bewerkt. Dit verhaal zal worden voorgelezen, ondersteund door muziek van het Barnevelds Philharmonisch Orkest.

Voor heel Barneveld

Mede dankzij de steun van Fonds1845 is het Barnevelds Ridderconcert voor iedereen gratis toegankelijk, kaartjes moeten wel van tevoren worden gereserveerd via www.schaffelaartheater.nl. Het concert begint om 16:00 in het Schaffelaartheater te Barneveld maar bij genoeg animo worden er om 19:00 en 14:00 extra voorstellingen gepland. Het belooft een echt familie-evenement te worden: voor de mooist verklede kleine ridders of jonkvrouwen is er een mooie prijs.

Muziektheater

De Harmonie Barneveld heeft besloten om, ondanks het annuleren van het muziektheaterspektakel over Jan van Schaffelaar, met het Barnevelds Ridderconcert op 21 oktober tóch een eerbetoon aan de historische figuur te organiseren voor heel Barneveld.