Kaartverkoop Vaderdagconcert gestart

Op 15 juni speelt het Barnevelds Philharmonisch Orkest een Vaderdagconcert in het Schaffelaartheater. Natuurlijk voor alle vaders maar zeker ook voor alle andere liefhebbers van mooie, lichte muziek!

Samen met solisten Thijs van Otterloo (saxofoon) en Deborah Griffioen (zang) brengt het BPhO een verrassend concert met muziek van onder andere Rogier van Otterloo (de vader van). 

Kortom: het belooft weer een concert te worden om niet te missen. Kaartjes zijn te koop via onderstaande link!

NAAR DE KAARTVERKOOP

Magisch Muziektheater vraagt om herhaling

Op zaterdag 23 maart heeft het Barnevelds Philharmonisch Orkest van Muziekgezelschap De Harmonie Barneveld in samenwerking met verschillende acteurs het “Magisch Muziektheater” gespeeld in het Schaffelaartheater. De kleine zaal van het theater was omgebouwd tot een heus kasteel, met muzikanten vóór en bovenop de kasteelmuren. Naast een visueel spektakel bleek het echter ook een muzikaal succes.

Het Magisch Muziektheater is geschreven voorkinderen tussen 8 en 12 jaar. Op deze manier laat De Harmonie kinderen kennismaken met het spelen in een orkest en klassieke muziek. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op muziek uit de Harry Potter films, aangevuld met diverse bekende en minder bekende klassieke werken. Acteurs speelden de bekende scenes uit de populaire boeken- en filmreeks feilloos na, ondersteund door het orkest. Het publiek en muzikanten waren na afloop razend enthousiast. Het is dan ook zeker niet uit te sluiten, dat de voorstelling in de toekomst ook op andere plekken gespeeld zal worden.

De muzikanten van het Barnevelds Philharmonisch Orkest gaan in tussentijd door met de repetities voor het Vaderdagconcert op zaterdag 15 juni, waar op het Raadhuisplein solist Thijs van Otterloo zijn kunsten zal vertonen

Oscar Night

Op 9 maart geven De Jonge Phil en het Leerlingenensemble een heus filmoncert, “Oscar Night”. 

De “Oscar Night” belooft een avond te worden vol verrassende muziek, filmpjes, acts en zelfs een heuse Oscaruitreiking. U zult zeker muziek herkennen uit films als De Leeuwenkoning, Harry Potter, Pirates of the Caribbean, en Grease. Na afloop van het concert is er een afterparty in De Harmonie waarbij alle bezoekers welkom zijn, en een leuke filmquiz wordt georganiseerd voor jong en oud!

Het concert begint om 19:30, en kaartjes inclusief afterparty, quiz en een drankje kosten €9,-.

Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link!

Kerstconcert Barnevelds Philharmonisch Orkest

Op 16 december verzorgt het Barnevelds Philharmonisch Orkest een matineeconcert in het Schaffelaartheater in Barneveld.

Het concert is een gevarieerd klassiek programma, uiteraard met de nadruk op Kerstmuziek. Zo kunt u luisteren naar een prelude met variaties op “Adestre Fidelis” en delen uit “Miracle On 34th Street”. Ook eerder uitgevoerd werk “Praise Jerusalem!” van Alfred Reed wordt ten gehore gebracht.

Het Barnevelds Philharmonisch Orkest begeleidt daarnaast enkele zangstukken: tijdens het concert kunt u kennismaken met soprane Nora Khallouf.

De poster voor het Kerstconcert

Nora Khallouf (1986) is een zeer getalenteerde zangeres. Ze vertolkte reeds verscheidene operarollen waaronder Rossini’s Berenice uit L’Occasione fa il ladro en Clarina uit diens Il Cambiale di Matrimonio.

Zij kreeg de kans een aantal belangrijke Mozartrollen aan haar repertoire toe te voegen zoals Fiordiligi (uit Così fan Tutte) en Donna Elvira (uit Don Giovanni), en vertolkte de hoofdrol in Pietro Mascagni’s Zanetto, dat door critici zeer enthousiast onthaald werd.

Kaarten (à €17,=) zijn verkrijgbaar via de website van het Schaffelaartheater.

Muziekgezelschap De Harmonie is twee ereleden rijker

Maarten en Bart benoemd tot Erelid

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Muziekgezelschap De Harmonie afgelopen zaterdag heeft voorzitter Sander van Beek twee oud-voorzitters namens de vereniging benoemd tot erelid. Maarten Struijs en Bart van Veldhuizen zijn beiden al meer dan 50 jaar verbonden aan de vereniging (resp. 56 en 53 jaar) en hebben zich in die jaren beiden vele jaren ingezet als bestuurslid en vrijwilliger.

Mede dankzij hun inzet is de vereniging geworden tot de bloeiende vereniging die het nu is. Van de bouw en uitbreiding van het verenigingsgebouw aan de Narcissenstraat tot aan de realisatie van het verenigingsgebouw in het Schaffelaartheater, beiden hebben hier in hun eigen hoedanigheid een belangrijke rol ingespeeld.

Het belang van de inzet van Maarten en Bart voor de vereniging is al eerder erkend, beiden heren zijn hiervoor al koninklijk onderscheiden. Het bestuur en de leden van Muziekgezelschap De Harmonie vinden het belangrijk dat zij ook vanuit de vereniging de waardering krijgen die bij hun inzet hoort. “Ik heb veel gegeven in de jaren dat ik lid ben, maar ik heb nog veel meer terug gekregen” aldus Maarten die zich net als Bart overvallen, vereerd en trots voelde. “Mijn vereniging is gelukkig onze vereniging. Van iedereen zoals het hoort. We gaan net als de afgelopen 25 jaar volop crescendo door” besluit Bart.

Gezinsvoorstelling met Jan van Schaffelaar in de hoofdrol

Op 21 oktober organiseert De Harmonie Barneveld een gezinsvoorstelling voor alle leeftijden: het Barnevelds Ridderconcert. Tijdens het evenement zal een aantal ridderverhalen de revue passeren. Barneveldse kinderboekenschrijfster Dieta Malestein heeft speciaal voor het Barnevelds Ridderconcert delen uit haar boek “Kogels door de kerktoren” bewerkt. Dit verhaal zal worden voorgelezen, ondersteund door muziek van het Barnevelds Philharmonisch Orkest.

Voor heel Barneveld

Mede dankzij de steun van Fonds1845 is het Barnevelds Ridderconcert voor iedereen gratis toegankelijk, kaartjes moeten wel van tevoren worden gereserveerd via www.schaffelaartheater.nl. Het concert begint om 16:00 in het Schaffelaartheater te Barneveld maar bij genoeg animo worden er om 19:00 en 14:00 extra voorstellingen gepland. Het belooft een echt familie-evenement te worden: voor de mooist verklede kleine ridders of jonkvrouwen is er een mooie prijs.

Muziektheater

De Harmonie Barneveld heeft besloten om, ondanks het annuleren van het muziektheaterspektakel over Jan van Schaffelaar, met het Barnevelds Ridderconcert op 21 oktober tóch een eerbetoon aan de historische figuur te organiseren voor heel Barneveld.

Eerste VrijMiBo bij De Harmonie

Aanstaande vrijdag organiseert De Harmonie de eerste Vrijdagmiddagborrel in de geschiedenis van de vereniging. Vanaf 17:00 uur ben je welkom in ons verenigingsgebouw De Phile. Dus naar huis bellen dat je later bent omdat je in De Phile staat is geheel juist!

Open dag De Harmonie

De Harmonie opent op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 14.00 uur haar deuren van haar verenigingsgebouw op het Theaterplein voor kinderen (en ouders) die muziekles willen volgen bij de vereniging.

Tijdens de open dag kunnen kinderen zelf allerlei instrumenten uitproberen. Ook krijgen ze een korte uitleg over het bespelen van het instrument en vervolgens gaan ze direct in groepjes zelf aan de slag met het spelen van een bekend liedje. Na afloop vormen alle kinderen een groot orkest, waardoor ze meteen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Kinderen kunnen zich deze dag direct inschrijven voor het leukste orkest van Barneveld: Tutti Colore. In Tutti Colore (geschikt voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar) spelen kinderen gedurende 15 lessen op felgekleurde instrumenten samen in een klein orkest.

Naast informatie over Tutti Colore is er informatie beschikbaar over andere muzieklessen en over de vereniging in het algemeen. De Harmonie is namelijk meer dan muziek maken alleen: kinderen gaan ieder jaar op kamp en doen andere niet-muzikale activiteiten. Zo maken ze nieuwe vrienden en hebben ze ontzettend veel plezier.

Wil jij sowieso meespelen in het orkest op 13 mei aanstaande? Meld je dan aan bij Lisette van Garder via opleidingszaken@deharmoniebarneveld.nl. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

Benus legt voorzittershamer neer: ‘Muziek verbindt’

De orkestrale hit ‘Music’ van John Miles is niet voor niks het lijflied van Wicha Benus. ,,Muziek raakt en verbindt mensen”, ervaart hij. Na zes jaar legt de Barnevelder de voorzittershamer neer bij muziekvereniging De Harmonie.

Lees het gehele interview met Wicha Benus op barneveldsekrant.nl

Sander van Beek nieuwe voorzitter De Harmonie

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 23 maart j.l. is Sander van Beek verkozen tot voorzitter van Muziekgezelschap De Harmonie Barneveld. Van Beek volgt hiermee Wicha Benus op, die de voorzittershamer na zes jaar neerlegt.

Van Beek, al sinds 2010 bestuurslid bij de vereniging, is trots dat hij samen met het bestuur nieuwe stappen in de geschiedenis van de vereniging mag zetten. “De afgelopen jaren is door het bestuur en leden hard gewerkt om de vereniging een solide toekomst te bieden, met een eigen verenigingsgebouw, muziekopleiding en orkesten waarin iedere muzikant zich thuis voelt”, aldus Van Beek tijdens zijn eerste woorden als voorzitter. “We staan daarmee als vereniging aan de start van een prachtige nieuwe fase in de geschiedenis van De Harmonie.”

Van Beek was met zijn bestuurservaring en professionele achtergrond voor het bestuur een logische keuze om als voorzitter voor te dragen aan de leden. In zijn werk als consultant bij verschillende banken is hij veel betrokken bij strategie- en beleidsvorming en het betrekken van alle medewerkers in de organisatie hierbij.

Afscheid

Wicha Benus kan zijn werk en voorzitterschap niet meer combineren en treedt daarom terug als voorzitter. “Er staan voor de komende jaren een aantal grote projecten op stapel waar ik bij betrokken ben. Dat maakt dat ik keuzes moet maken.” In de drukbezochte ledenvergadering stond Benus stil bij hoogtepunten uit zijn loopbaan als voorzitter. Een nieuwe dirigent voor het Barnevelds Philharmonisch Orkest, opleidingen in eigen huis en Phil Good als nieuw orkest voor volwassenen zijn maar voorbeelden van de opsomming die Benus maakte. Na een staande ovatie van de aanwezige leden overhandigde hij met trots de voorzittershamer aan Van Beek. “Ik heb het volste vertrouwen dat De Harmonie onder zijn leiding in goede handen is”.

Kleiner bestuur

Naast het aftreden van Benus, trad ook Opleidingscoördinator Frans van den Berg af. Daarmee is een weg ingeslagen om met een kleiner bestuur te werken. “We hebben de ambitie om met de bijdrage van alle leden te bouwen aan onze vereniging. Een kleiner bestuur maakt het makkelijker om meer verantwoordelijkheid bij commissies en coördinatoren te leggen. We hebben de inzet van alle leden heel hard hierbij nodig. Ik kijk ernaar uit om samen met bestuur en leden de vereniging mooier te maken dan hij nu al is.” Besloot Van Beek.