Magisch Muziektheater vraagt om herhaling

Op zaterdag 23 maart heeft het Barnevelds Philharmonisch Orkest van Muziekgezelschap De Harmonie Barneveld in samenwerking met verschillende acteurs het “Magisch Muziektheater” gespeeld in het Schaffelaartheater. De kleine zaal van het theater was omgebouwd tot een heus kasteel, met muzikanten vóór en bovenop de kasteelmuren. Naast een visueel spektakel bleek het echter ook een muzikaal succes.

Het Magisch Muziektheater is geschreven voorkinderen tussen 8 en 12 jaar. Op deze manier laat De Harmonie kinderen kennismaken met het spelen in een orkest en klassieke muziek. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op muziek uit de Harry Potter films, aangevuld met diverse bekende en minder bekende klassieke werken. Acteurs speelden de bekende scenes uit de populaire boeken- en filmreeks feilloos na, ondersteund door het orkest. Het publiek en muzikanten waren na afloop razend enthousiast. Het is dan ook zeker niet uit te sluiten, dat de voorstelling in de toekomst ook op andere plekken gespeeld zal worden.

De muzikanten van het Barnevelds Philharmonisch Orkest gaan in tussentijd door met de repetities voor het Vaderdagconcert op zaterdag 15 juni, waar op het Raadhuisplein solist Thijs van Otterloo zijn kunsten zal vertonen