De Harmonie maakt op Koningsdag rondgang langs tehuizen

Op zaterdag 26 april, Koningsdag, maakte Muziekgezelschap De Harmonie een rondgang langs verschillende tehuizen. Norschoten, Neboplus en Ruimzicht werden aangedaan worden door het marsorkest van De Harmonie. Uiteraard bracht De Harmonie traditiegetrouw ook een aubade aan de gedecoreerden bij het Raadhuis.

Toen enkele weken geleden bleek dat de optocht dit jaar in Barneveld niet door zou gaan, heeft De Harmonie het plan opgevat om toch een rondgang te doen door Barneveld en zich hierbij met name te richten op de ouderen in het dorp. De diverse tehuizen in Barneveld zijn benaderd met de vraag of zij het leuk zouden vinden als De Harmonie op 26 april langs zou komen om de bewoners een serenade te brengen. Norschoten, Neboplus en Ruimzicht reageerden enthousiast op dit voorstel. Bij de tehuizen werd onder andere het Wilhelmus gespeeld.  

De rondgang startte bij het Schaffelaartheater en als eerste werd het Raadhuis aangedaan voor een aubade aan de gedecoreerden. Vervolgens vertrok het orkest naar Ruimzicht en Neboplus. Vanaf Neboplus werd het orkest met een bus naar Norschoten gebracht en ten slotte weer terug naar het Schaffelaartheater.